24.4.2010 Pazar günü, Konya Gölsağ ( Gölyazı ve Sağlık Köyü Dayanışma Derneği ) gece düzenledi. Geceye yaklaşık 750-800 kişi katıldı.
Şeva Gölsağ e, Gölsağ gecesi
24.4.2010 Pazar günü, Konya Gölsağ ( Gölyazı ve Sağlık Köyü Dayanışma Derneği ) gece düzenledi. Geceye yaklaşık 750-800 kişi katıldı.
Proğrama dernek başkanı Sayın Hüseyin Kerpiçin konuşmasıyla başladı.Kerpiç konuşmasında derneğin çalışmalrını anlattı.Dernek başkanı Hüseyin hedef projeleri olarakta bir kültür merkezi, kütüphane yani bir kompleks düğün,taziye salonu projesini hayata geçirmek için ilk adımların atıldığını ve katkı sunan hemşerilerine teşekkür etti.
Daha sonra Gölyazının BDP’li Belediye Başkanının mesajı okundu.Belediye Başkanının taziyesinden dolayı geceye katılamadığı bildirildi. Daha sonra Barış ve Demokrasi Partisi Genel Merkezi adına PM üyesi Sayın H.Mehmet BOZDAĞ konuştu.Bozdağ konuşmasında, Kürtler için bir değişikliğin olmadığını, belediye başkanlarımızın kelepçelenip, tutuklandığını, Kürtçe üzerindeki asimilasyon devam ettiğini söyledi. H. Mehmet Bozdağın konuşmasının devamında, son günlerdeki akp'nin anayasa reformundaki sahte, iki yüzlü yaklaşımına değindi. Bozdağ devamında, BDP,1558 yöneticimizin tutuklandığını, 2508 çocuğun taş attı diye tutuklandığını, 7000 çocuk içinde dava açıldığını.Operasyonların devam ettiğini, yine cenazeler gelmeye başladığını dile getirdi.Bozdağ, bunu durdurabilecek tek gücün Kürtlerin ulusal birliğinin olduğunu vurguladı.Bunun içinde tüm Kürtlerin örgütlülüklerine önem vermeleri gerektiğini dile getirerek konuşmasının sonunda Gölsağ'ında buna hizmet etmesi temennisi ile başarılar diledi.
Hakpar adınada Fehmi DEMİR kısa bir konuşma yaptı. Birnebun dergisinin mesajı Kürtçe olmasından dolayı okunamadı. Sunucunun Kürtçe yetersizliğinden kaynaklı.
Daha sonra Xalikanlı Ozan Ahmet gelen kitleye 40 dakikalık bir dinleti sundu. Kaval faslının ardından Kemale AMED sahne aldı. Güçlü sesiyle ve özgün yapısıyla katılımcılara çok güzel anlar yaşattı.
Birnebun dergisinin mesajı Kürtçe yetersizliğinden dolayı okunmaması üzerine Vegernu olarak birkaç söz söylemek gereğini duyduk. Bu yaziyi Konyadan bir arkadaş gönderdi, kendisine teşekür ediyoruz.VEGERNU olarak, Konya Gölsağı düzenledikleri dayanışma gecesinden dolayı tebrik ediyoruz.
Berê xwe bidin, ka Kurden Anatolî Navîn ji hêla zimen ve di kîjan merhalê de ne.Eyba girane, mesajake ( peyameke) bi Kurdî nikare be xwendin. Dem û wext hatî û derbas jî bû ye. Partî, sazî, Kovar û malpêre Kurdan Anatolî Navîn ehêmîyet û giringî bidin zimane Kurdî. Me pir cara bihîstî ye, li şevê gundan û anjî şevê wek mîna Gölsağ e.Kürtçe konuşan sunucu için, Yahu bu ne diyor anlamıyoruz. Türkçe konuşsun.Ji bo peşkeşvane ku bi Kurdî deng dike( dipeyva) Gelo we dibe çi, em fem nakin- Ma bi Tirkî deng ke( bipeyva)
Bu yazı toplam 172 defa okundu.